wie zijn wij

Wij zijn het Ubbo Tech Team van Ubbo Emmius Stationslaan uit Stadskanaal en wij doen mee aan First Tech Challenge (FTC) en hebben ons geplaatst voor het wereldkampioenschap in Houston, Texas op 19 tot en met 22 april 2023. Wij zullen met ons team en begeleiders naar dit WK gaan en zijn super trots dat wij dit bereikt hebben. 

Ons team bestaat uit 8 leden die stuk voor stuk enthousiast zijn. Samen gaan we iedere keer met heel veel plezier bezig met FTC. Tijdens FTC is het de bedoeling om zelf een robot te bouwen en te programmeren. De robot moet zo gebouwd zijn dat deze op een veld van 3 bij 3 meter allerlei missies moet kunnen uitvoeren. Tijdens een wedstrijd speel je samen met een ander team tegen 2 teams. Hierbij is het dus belangrijk om niet alleen binnen je team goed samen te werken maar ook daarbuiten. Tijdens FTC leer je vaardigheden die je in je latere leven vaker tegen zult komen en maak je kennis met de techniek van tegenwoordig. 

Wij komen zoals eerder benoemd uit Stadskanaal en dit dorp heeft veel te maken met techniek, maar het is jammer genoeg niet heel bekend. Met FTC willen wij Stadskanaal en de techniek die zich hier en in de omsteken zich bevinden beter op de kaart zetten. Wij willen ervoor zorgen dat zowel jongeren als ouderen techniek gaan begrijpen en gaan zien wat er allemaal mogelijk is. Dit is dan ook onze motivatie om mee te doen aan FTC en natuurlijk vinden wij het ook superleuk om samen met elkaar dit alles mee te mogen maken en op deze manier kennis te maken met techniek.